Designer: Joomla Templates 3.2
 

 
  • MOKKA-ODR - Magyar Országos közös Katalógus / Országos Dokumentumellátási Rendszer
 
Az ország számtalan könyvtárának állományában nyújt keresési lehetőséget egyszerre, közös felületen, egyszerűen. Könyvek rendelése kölcsönzésre az ország más táján található könyvtárakból. (Könyvtárközi kérések leadása elektronikus formában).

 

  • MDK - Magyar Digitális Képkönyvtár
 
A Magyar Digitális Képkönyvtár 2008-2009-ben az Országos Széchényi Könyvtár irányításával és 48 magyar könyvtár összefogásával jött létre. A folyamatosan bővülő digitális képgyűjtemény kialakítását a Reneszánsz Év keretében az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatta. Célunk, hogy az ismert és kevésbé ismert képeket a lehető legszélesebb körben hozzáférhetővé tegyük, határainkon innen és azon túl. A képkönyvtár gyűjtőköre - az Országos Széchényi Könyvtárban őrzött képanyagon túl - kiterjed a különféle gyűjteményekben őrzött magyar vagy magyar vonatkozású kódexekre, helytörténeti fotótárakra, képeslapokra, plakátokra és más képi (vagy képként szolgáltatott) dokumentumokra. (forrás: a Képkönyvtár honlapja)

 

  • EPA - Elektronikus Periodika Archívum
 
Az Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis a Magyar Elektronikus Könyvtár kezdeményezése, mely a magyar vonatkozású elektronikus időszaki kiadványok könyvtári igényű nyilvántartására, illetve egyes folyóiratok archiválására irányul.
A szolgáltatás célja, hogy létrejöjjön és minél tovább rendelkezésre álljon az elektronikus időszaki kiadványok szervezett, több szempontból visszakereshető katalógusa, illetve hogy minél több digitális periodika juthasson stabil hozzáférésű megjelenési módhoz és szakmai támogatáshoz; a felhasználók pedig minél könnyebben tájékozódjanak az e-periodikumok világában.(forrás: http://epa.oszk.hu/html/bemutatas.html)

 

  • NPA - Nemzeti Periodika Adatbázis
 
Magyarországi könyvtárakba járó folyóiratok katalógusa.

 

A hónap műtárgya

Új könyvek

A hónap irata

Saturday the 22nd. Állatorvostudományi Egyetem - Hutÿra Ferenc Könyvtár, Levéltár és Múzeum.